Plase contra insectelor

In cazul spatiilor locuite, o solutie eficienta impotriva tantarilor, mustelor etc, o reprezinta plasele contra insectelor. DC New Mode realizeaza plase contra insectelor la comanda, dupa masuratori prealabile, in functie de cerintele clientului.

Plasele contra insectelor pot fi fixe sau mobile, atat pentru geamuri, cat  si pentru usi.

 

Plase fixe

Profilele pentru plasele fixe sunt executate din PVC sau aluminiu extrudat, iar plasa folosita este fabricata din fibra de sticla imbracata intr-o pelicula de material plastic. Este rezistenta la intemperii si nu se dilata sub actiunea razelor solare. In cazul ferestrelor, plasa fixa se prinde de cadrul tamplariei cu cleme elastice sau suruburi, ceea ce face ca demontarea lor sa fie greoaie, uneori chiar imposibila. Pentru usi, sitele se fixeaza pe un cadru tip usa, care se prinde cu balamale.

Plase mobile tip rulou

In cazul ferestrelor, plasele se pot ridica si cobori dupa nevoie, avand avantajul de a elibera complet spatiul ferestrei atunci cand sunt ridicate. Acţionarea este facilitata de arcuri, ridicarea si coborarea facandu-se foarte usor. Pe timpul sezonului rece, plasa poate fi rulata in caseta, nefiind necesara indepartarea sa de la fereastra. Pentru usi, sita se ruleaza lateral cu ajutorul unor profile de ghidare. Pentru plasele mobile tip rulou se folosesc doar profile din aluminiu, plasa fiind realizata din fibra de sticla.

Principiul de functionare al plaselor mobile este simplu: in momentul deblocarii lamelei terminale, arcul din interiorul axului genereaza forta necesara infasurarii sitei pe tambur, iar la coborare arcul este din nou torsionat pentru urmatoarea deschidere. Montajul se face, de regula, pe tamplarie, cu ajutorul suruburilor, prin sina de culisare. Un avantaj al sistemului nostru il reprezinta profilele de blocare din partea inferioara. Acestea se inchid prin agatare unul de altul pe toata lungimea (fig.1).