Rulouri din aluminiu

         

Rulourile din aluminiu se instaleaza in cadrul exterior al ferestrelor si al usilor cu scopul de a proteja impotriva efractiei, pentru a atenua zgomotul din exterior si pentru a diminua efectele factorilor meteorologici.

Rulourile de aluminiu sunt rezistente la coroziune.

Sunt eficiente, durabile si prietenoase cu mediul inconjurator.

 

Functii ale rulourilor din aluminiu

Protectie anti-efractie: Una dintre principalele caracteristici ale rulourilor din aluminiu este protectia antiefractie a locuintelor, birourilor ori a magazinelor. Cel mai folosit sistem antiefractie este incuietoarea care se monteaza pe lamela terminala a ruloului. Functionarea este simpla: prin rotirea cheii in butuc, yala blocheaza ruloul in pozitia inferioara. O alta modalitate de blocare o reprezinta sistemul arcurilor de siguranta care se monteaza intre ax si prima lamela si se bazeaza pe imposibilitatea ridicarii covorului de lamele atata timp cat axul este fix. Acest sistem se poate folosi insa doar la rulourile actionate electric.

Protectie impotriva razelor solare: Rulourile de aluminiu protejeaza locuinta de razele solare puternice, conferind racoare in zilele toride. In acelasi timp rulourile previn estomparea culorilor obiectelor de mobilier si decor sub influenta razelor solare.

Protectie impotriva factorilor meteo: Rulourile din aluminiu protejeaza fereastra impotriva fenomenelor atmosferice (ploaie, ninsoare, grindina, rafale de vant). Astfel, obiectele purtate de vant in timpul unei furtuni nu pot distruge ferestrele sau usile.

Reducerea consumului de energie: Cand ruloul este inchis, aerul dintre acesta si sticla  ferestrei actioneaza precum o protectie termica. Astfel, ruloul ajuta la crearea temperaturii optime in casa: pastreaza racoarea in zilele calduroase si caldura in zilele reci. Acest aspect contribuie la reducerea consumului de energie cu 20%.

Atenuarea zgomotului: Spuma poliuretanica dintre lamelele de aluminiu are proprietatea de a diminua zgomotul din exterior, pentru un confort sporit.

Prin multitudinea de culori in care pot fi vopsite, precum si designul cutiilor de rulare a covorului de lamele, rulourile din aluminiu au devenit un important element decorativ pentru fatadele cladirilor, conferind un aspect modern.

Detalii tehnice:

Montaj: In majoritatea situatiilor, montarea se face cu cutia aplicata pe tamplarie, de unde rezulta un avantaj in a avea cutii cu dimensiuni cat mai mici, in asa fel incat acestea sa nu obtureze ferestrele. DC New Mode realizeaza rulouri cu diferite marimi de cutii, de la 137 mm pana la 205 mm. In functie de latimea si greutatea rulourilor, se folosesc axuri din otel galvanizat de 40 mm sau de 60 mm.

Actionare: Manuala: cu chinga de 14 mm, cu snur de Ø 4,5 mm sau cu manivela

                 Electrica: cu motoare de actionare si parte de comanda

Comanda se poate face prin mai multe echipamente: comutator, comutator cu cheie, receptor cu telecomanda radio, ceas programator etc. Motoarele pot fi simple, cu receptor radio incorporat, cu posibilitatea de detectare a obstacolelor etc. Comanda poate sa fie individuala, pentru un singur motor, sau de grup (de la un singur buton pot fi comandate toate rulourile). Exista multiple posibilitati de motorizare si de comanda, varianta optima puntandu-se stabili dupa consultarea cu echipa noastra de suport tehnic. Pentru motoarele tubulare care se monteaza in axurile octogonale de 40 mm nu exista posibilitatea actionarii manuale in cazul penelor de curent.

Detalii constructive pentru rulouri cu lamele de 37 mm

Inaltimea lamelei 37 mm
Grosimea lamelei 8,5 mm
Numar lamele / mp 27
Suprafata maxima 6 mp