Storuri textile

Storurile textile dau o nota de eleganta oricarui interior. Ele au rol de protectie impotriva razelor solare si ofera discretia necesara desfasurarii oricarei activitati. Paleta materialelor textile difera ca textura, compozitie, culoare, grad de opacitate. Storurile pot fi realizate si din materiale "black out", lumina fiind astfel total obturata. DC New Mode realizeaza storuri textile in doua variante constructive: sistemul Plus si sistemul Premium.

Sistemul Plus

  • cu acest sistem se pot realiza storuri textile de mari dimensiuni;
  •  se pot monta pe perete, tavan sau pe cadrul ferestrei;
  • ridicarea si coborarea storului se face cu ajutorul unui lantisor;
  • se adapteaza oricarui stil de interior datorita gamei largi de materiale textile folosite.

 

Sistemul Premium

  • este recomandat atat pentru ferestrele mici si inguste, cat si pentru cele de dimensiuni medii;
  • acest sistem este echipat cu o cutie si cu sine de ghidare din aluminiu;
  • se montează direct pe cadrul ferestrei, iar şinele sunt fixate cu ajutorul unei bande dublu adezive;
  • actionarea se face cu ajutorul unui lantisor, care permite pozitionarea storului la nivelul dorit.

Caracteristici tehnice

Sistemul Plus este cel mai popular sistem de rolete si cel mai practic, datorila simplitatii sale, a modului de montare si folosire. Are in componenta un ax de aluminiu, pe care se infasoara materialul textil, cu un diametru de 32 mm si o grosime a peretelui de 1.2 mm. Acest lucru face ca modelul "Plus" sa poata fi folosit pentru deschideri mari ale ferestrelor. Un alt element care ofera siguranta pentru dimensiuni mari este suportul de prindere, confectionat din material plastic extrem de rezistent si avand practicate gauri de montare unde se pot introduce suruburi cu diametrul de 4-5 mm.

Sistemul de actionare este manual si permite pozitionarea roletei la inaltimea dorita printr-o pereche de arcuri montata in interiorul mecanismului. Manevrarea in sus si in jos se face cu ajutorul unui lantisor, a carui eliberare duce la blocarea roletei in acea pozitie.

Suportii se pot monta atat in plan vertical, cat si in plan orizontal, pe rama ferestrei, pe zid sau pe tavan. Pentru fiecare situatie in parte se stabileste cu clientul modalitatea adecv

Sistemul Premium are sulul de material textil complet acoperit de o carcasa de aluminiu, sine de ghidare laterale si capace de mascare a sistemelor de capat. Axul de aluminiu are un diametru de 16mm si o grosime a peretelui de 1.2mm fapt pentru care se recomanda la dimensiuni mici si medii.

Forma constructiva a sinelor de ghidare permite montare acestui model doar aplicat pe rama ferestrei. O conditie necesara este ca baghetele de fixare a geamului sa aibe muchia exterioara la 900. Actionare manuala cu ajutorul lantisorului cu bile. Blocare posibila in orice pozitie.